Många lärare idag upplever att de saknar reflektionstid och möjlighet att sitta ner och prata med andra lärare om läraryrket. Det vill Lärarförbundet råda bot på! Lärarmötet är en endagsaktivitet med olika teman. Utgångspunkten för mötet är att lärare ska kunna prata med varandra om sitt yrkesutövning. Ett sätt att utbyta erfarenheter, skapa och lära tillsammans.

Lärarmötet genomförs med skiftande innehåll och för olika målgrupper. Lärarmötet kan handla om allt från lärarrollen till läraryrkets villkor. Exempelvis professionalism i yrket, forskning i skolan, lärarlegitimation, ett hållbart lärarliv, pedagogiska frågor, sociala medier, den digitala skolan eller aktuella skolreformer.

Läs mer om aktuella teman för Lärarmötet, datum och anmälan

Hur går det till?
Så här är Lärarmötet upplagt:

  1. Inledning av samtalsledare.
  2. Inspiration/intresseväckare via en film.
  3. Reflekterande och fördjupande samtal omkring dagens tema.
  4. Dagen avrundas med en diskussion om "Hur kan jag gå vidare med det här", ”Vad kan jag göra på arbetsplatsen?", ” Vad kan jag påverka och förändra?”


Lärarmötet på arbetsplatsen
Lärarmötets filmer och samtalsmaterial finns tillgängliga digitalt. Det innebär att alla deltagare enkelt kan genomföra hela eller delar av aktiviteten på sin arbetsplats för att skapa fortsatt engagemang och aktivitet.

Läs mer om att genomföra Lärarmötet på din arbetsplats

Praktisk information
Lärarmötet är avgiftsfritt för medlemmar och du blir bjuden på lunch och kaffe. Lärarförbundet utgår från att Lärarmötet sker på betald arbetstid som kompetensutveckling.